Бебешки играчки през Четвъртия Месец

През четвъртия месец бебето започва да прави опити да се обръща. Това е една нова стъпка в развитието на нови умения. Тъй като бебето вече може да захваща все по-сигурно и точно можете да поставите играчките леко извън областта на захвата на ръчичките. По този начин ще подтикнете бебето да прави повече движения и така ще стимулирате развитието на мускулатурата необходима за да развие и новото умение да се обръща в леглото.

В този период бебетата осезаемо започват да се лигавят повече и проявяват явен интерес да опитат вкуса на всичко, до кооето се докопат.

През четвъртия месец се развива и зрението и бебето започва все по ясно да различава различните нюанси на цветовете представете си го, че вече различава червено от оранжево. Е това не значи, че черно-белите нюанси са вече скучни, но новото усещане за цветовете може да накара бебето да прояви по-голям интерес към ярко оцветените играчки. На този етап интересът се изразява в лапането на любимия предмет. Точно заради този способ за изучаване, вие трябва да сте сигурни, че всички предмети в обсега на бебето са чисти, с обли ръбове и в никакъв случай не могат да бъдат изцяло пъхнати в устата на бебето. Дребните части по играчките са недопустими!

Едно от любимите неща, които винаги са на разположение са собствените ръчички на бебето. В този период то като, че ли открива удоволствието да си играе с ръцете си и да изучава техните възможности.

След края на третия месец бебето все по-явно започва да се социализира и да търси вашата компания не само, когато има нужда от нещо. Игрите на гъделичкане или на криеница стават интересни и много забавни за бебето.

Какви са подходящите играчки в четвъртия месец. Бебето вече има по-сигурен захват и прави опити да се движи или обръща в леглото. Можете да стимулирате развитието на мускулатурата като му дадете да си играе с удобна за захващане играчка, която не е прикрепена към или над леглото. Изберете играчка с обли ръбове, без малки части, достатъчно голяма за да не може да бъде погълната от бебето и с ярки, свежи цветове. Не пропускайте факта, че бебете неминуемо ще изучи и вкусовите качества на новата придобивка, така че бъдете предвидливи и изберете играчка лесна за почистване и удобна за чесане на венците.

Още нещо, което ще се случи. За добро или за лоши бебето започва да скучае докато се храни. То вече не е толкова малко за да се задоволява само с удоволствието от самото хранене. То вече има нужда от допълнително забавление по време на храненето. Много често се препоръчва да използвате специален гердан за кърмене. Разбира се, всеки достатъчно здрав гердан с едри елементи би бил също толкова подходящ. Дори една-две врънкулки вързани на здрава връв ще ви свършат работа.

0 comments:

За бебето и детето

  © Blogger templates 'Sunshine' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP