Бебешки играчки през Третия месец

люлеещо се столче
Това е доста забавен период, защото бебетата вече започват да се учудват на света около тях. Те вече забелязват други бебета и вече започват да задържат главичката си.


В края на третия месец, координацията очи-ръце е вече стабилизирана и бебето започва да опитва да захваща предмети. Въпреки, че изглежда сякаш бебето по-скоро удря отколкото хваща нещо, то развива своите умения да хваща и стиска. Разпознаването на ярките цветове, вече от трудно е станало интересно. А усещането за допир е все още доста изострено.

За тази възраст вече можете да опитате да сложите бебето в люлеещо се столче или бебешка люлчица. Една мека играчка за чесане на венците също ще осигури часове забавление. За да свикне бебока да се разпознава, можете да сложите огледало около кошчето му, но достатъчно далеч за да го докопа.


Особен интерес бебетата проявяват към човешки лица. За да стимулирате това (а и да си осигурите спокойствие) поставете снимки на лица в близък план до мястото където сменяте пелените. Добра идея е да подберете и няколко играчки с ясни, добре изрисувани лица.

0 comments:

За бебето и детето

  © Blogger templates 'Sunshine' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP